Starta en ny karriär online: Ett sätt att komma vidare i utmanande tider!

Gör Covid-19 att du upplever utmaningar i din karriär eller har du kanske förlorat den helt? I den största utmaningen för mänskligheten sedan andra världskriget är det vardagen för många. Så blev det även för mig men då gjorde jag ett viktigt val. Här berättar jag vad jag gjorde och hur du också kan göra.

Vad som hände,…

2020 har varit och är utmanande för många inte minst när det gäller jobb. För min del inledde jag en ny anställning som supply chain manager precis innan coronautbrottet. Det flöt på, jag trivdes med kollegorna och gladdes över att hittat något som såg ut kunna bli min väg i framtiden. Dessutom blev det en bra tillflykt för att orka gå igenom en jobbig skilsmässa med alla svallande känslor.

Företaget hade dock gjort förlust under lång tid och jag upplevde arbetsbrist från ett ganska tidigt stadium. Men dagarna och veckorna gick och det rullade på till beskedet kom. Min sejour på firman skulle avslutas efter prövotdien på sex månader eftersom man inte ansåg sig ha resurser att ha mig kvar. Och på grund av coronapandemin såg man heller ingen möjlig uppgång i försäljningen inom överskådlig framtid.

…fick mig att välja,…

När jag precis fått beskedet att min anställning skulle avslutas kände jag mig nedslagen. Först skilsmässa och sedan uppsägning, 2020 bjuder verkligen på utmaningar, tänkte jag. Det tyckte även mina vänner som jag ringde till direkt efter beskedet samtidigt som de gav mig sitt fulla stöd.

Men när stödet övergick till att man tyckte synd om mig började jag tänka. Jag såg min situation och vägde för eller emot. ”How good are you Mikael? Singel, bästa tänkbara affärsverktyg, ett bra nätverk, gott om tid och en okuvlig vilja att lyckas.  Kan det bli bättre? Det här är DITT LIVS CHANS att nå dit du vill i både karriär och livsstil och SE NU TILL ATT TA DEN!”

…förändra…

Jag valde alltså att bli digital entreprenör och jobbar nu med sådant jag brinner för. Det ger mig frihet att välja min livsstil, var jag jobbar och när och hur mycket pengar jag tjänar. För första gången någonsin upplever jag att det jag gör har ett större syfte där pengarna blir ett resultat. Jag känner stor tacksamhet över att ha tagit steget och även om jag möter utmaningar så bärs jag av min vision och goda arbetsmoral.

…och följa den nya, spännande vägen!

Så om du svarade ”JA!” på den inledande frågan, hoppas jag att min story givit dig inspiration att ta reda på mer. För att göra det trycker du på knappen nedan och skriver in dina uppgifter. Du får då ta del av en videoserie där du får idéer och vägledning hur just du kan lyckas som digital entreprenör. Jag hoppas den är givande, att få välkomna dig i vår community och följa din utveckling inom det du har passion för.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *