Har din karriär tagit stopp eller känner du frustration över ditt jobb? Då ska du kolla vidare här.

En karriär kan erbjuda stor tillfredsställelse och ge en möjlighet att leva sitt bästa liv. Men om det tar stopp kan det leda till enorm frustration och i värsta fall nedbruten självbild. Det hände för mig tills jag bestämde mig för att leta andra lösningar och hittade en helt fantastisk möjlighet att komma vidare.

Min karriär och önskemål för framtiden

Jag heter Mikael Nilsson, är logistikspecialist och har yrkeserfarenhet från 5 branscher och 12 länder, Jag förstår kopplingen mellan teknik, ekonomi och marknad, behärskar 4 språk och har en magisterexamen i logistik från KTH i Stockholm. Jag har massor av energi, är en driven och positiv teamspelare som tycker om att motivera och stärka mina kollegor.

Min karriär består av två delar där telekom är den första. Uppdrag i 12 länder fick mig att växa både professionellt och som person och att trivas fantastiskt bra. Jag såg därför fram emot att göra något liknande efter telekomkraschen när jag tagit min examen och inlett en ny karriär inom logistik. Men istället följde en lång tid av frustration över att inte hitta rätt väg. Jag upplevde jag det som att ha hamnat i en återvändsgränd med uppgifter som inte matchar min kompetens och en livsstil som jag inte alls trivdes med.

Min lärdom om den svenska arbetsmarknaden… och mig själv

En bidragande faktor är den svenska arbetsmarknaden som jag upplever präglas till stor del av rädsla. Vi som är 50+ sorteras automatiskt bort i rekryteringsprocesserna och det är mer eller mindre omöjligt att få träffa människor för personliga möten. Cheferna är ofta väldigt räddhågsna, bundna av strikta policies och komplicerade beslutsvägar.

En annan orsak är att jag som ”född att vara anställd” saknade det ledarskap jag hade under tiden inom telekom. Arbete utomlands fanns inskrivet i min karriärplan och blev därför verklighet när möjligheten kom. I min nya karriär hade jag vare sig karriärplan eller någon egentlig ledare som kunde visa mig vägen. Med facit i hand förstår jag att det är jag själv som skulle ha tagit ledarskapet och se till att det blev som jag ville.    

Sökandet efter en annan lösning

Med en allt större frustration över karriär, jobb och livsstil började jag söka efter lösningar utanför den företagsvärld där jag hittills letat. Till slut lyckades jag hitta vägen som ger mig både praktiska verktyg, en global community och den personliga utveckling som jag behövde och behöver för att komma vidare.

Min nya väg framåt

Som digital entreprnör är jag nu i full gång med byggandet av en verksamhet som jag kan sköta oberoende av var jag är någonstans. Jag känner en allt större tillfredsställelse, har återskapat min självbild  och upplever att jag med stora och snabba steg är på väg mot att leva mitt allra bästa liv. Det har för övrigt mycket gemesamt med det liv jag levde när jag jobbade utomlands inom telekom.

Nu är det din tur

Så om du upplever att karriären tagit stopp, du känner frustration och kanske till och med känner dig diskriminerad på arbetsmarknaden, så har jag goda nyheter. Om du trycker på knappen nedan och skriver in dina uppgifter så får du gratis ta del av den videoserie som blev början på min vändning. Jag önskar dig lycka till och ser fram emot att få välkomna dig till vår community.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *