Om mig

Hur allt började och kom igång...

business

Jag heter Mikael Nilsson, är entreprenör, specialist inom internationell business och intresserad av hälsa, golf, resor och fordon. Just resor har satt en speciell prägel på mitt liv och min livsresa börjar i norra Sverige i slutet 1960-talet.

Som född i en arbetarfamilj fick jag lära mig det traditionella budskapet att studera hårt så att du kan få ett säkert jobb med hög lön och goda förmåner. Med ett stort intresse för teknik valde jag den inriktningen på gymnasiet och tog en examen som gymnasieingenjör inom elektronik.

Tre dagar efter examen inledde jag min karriär inom telekom som var rätt väg om man ville resa och se världen. Först blev det resor och uppdrag i Sverige, växte till Norden och Europa och blev till slut hela världen. Totalt hann jag med uppdrag i 12 länder innan branschen kraschade.

...ledde fram till mitt uppvaknande,...

Förutom en internationell livsstil erbjöd telekomjobbet också en positiv löneutveckling. När min årslön passerade $100 000 nådde jag ett mål jag haft sedan länge och kände mig rik. Och enligt vad jag lärt mig hade jag gjort allt rätt för att vara rik. Men när jag såg mig onkring förstod jag att det inte riktigt var så.

Särskilt tydligt var det på golfbanan dit mina golfkamrater anlände i nya Mercedesbilar från fina områden. Själv kom jag körande i en tio år gammal Volvo från ett medelklassområde. Tydligen var det något jag saknade så jag började söka efter vad det kunde vara.

...att jag förstod vad jag behövde göra,...

Sökandet tog mig till en bokhandel och där stod svaret klart och tydligt framför mig på en hylla:

What the rich teach their children about money, that the poor and middle class do not!

Svaret var undertiteln till boken Rich Dad Poor Dad av Robert Kiyosaki. Efter att ha läst den förstod jag att jag med min flytt utomlands också flyttat in i ett nytt ekonomiskt kontext. Jag behövde därför utveckla mitt tankesätt för att hänga med.

...satsade på personlig utveckling, blev digital entreprenör...

Rich Dad Poor Dad blev den första i raden av böcker och övningar i Rich Dad’s sätt att tänka och agera när det gäller pengar och ekonomi. Samtidigt studerade jag vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm, där jag nådde en magisterexamen i tillämpad logistik.

Med en ny karriär ville jag åka ut i världen igen men det visade sig vara mer utmanande än tidigare. De jobb jag hittade gav varken tillfredsställelse, en väg ut i världen eller erbjöd de utmaningar jag var redo för.  Det gav mig inte heller den livsstil jag ville ha vilket i sin tur bröt ner mycket av min självbild.

Till slut fick det vara nog, jag började leta efter nya vägar och hittade då ett fantastiskt företag som jag valt att sarbeta med. Där lär du dig hur du blir digital entreprenör och tjänar pengar på det du tycker om.

...och lever ett nytt och spännande liv!

Jag är nu tillbaka inom internationell business som är min stora passion. Jag jobbar med produkter och tjänster vars målsättning är att hjälpa både företag och privatpersoner att växa utvecklas och må bättre. Vad jag gör beskriver jag mer i detalj på min blogg, i videos och inlägg på sociala media.

För första gången i mitt liv upplever jag full frihet. Jag jobbar där jag vill, bestämmer min lön och upplever båee inspiration och tillfredsställelse.

Med detta hoppas jag ha väckt ditt intresse för vad den här möjligheten skulle kunna betyda för dig. Upplever du samma sak som jag gjorde att karriären stannat av eller frustration över ditt jobb vill jag varmt rekommendera att du tittar vidare på den här möjligheten.

Tryck på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så får du ta del av en inspirerande och lärorik presentation med en av mina mentorer. Jag ser fram emot att välkomna dig till vår globala community och följa dig på din resa i framtiden.