Om mig

Hur allt började och kom igång...

Jag heter Mikael Nilsson, är entreprenör, logistikspecialist och brinner för hälsa, golf, resor och fordon. Just resor har blivit något av mitt varumärke och allt börjar i en liten by i norra Sverige i slutet 1960-talet.

Som född i en arbetarfamilj fick jag lära mig det traditionella budskapet att studera hårt så att du kan få ett säkert jobb med hög lön och goda förmåner. Med ett stort intresse för teknik valde jag den inriktningen på gymnasiet och tog en examen som gymnasieingenjör inom elektronik.

Tre dagar efter examen inledde jag min karriär inom telekom som var rätt väg om man ville resa och se världen. Först blev det resor och uppdrag i Sverige, växte till Norden och Europa och blev till slut hela världen. Totalt hann jag med uppdrag i 12 länder innan branschen kraschade.

...ledde fram till mitt uppvaknande,...

Förutom en internationell livsstil erbjöd telekomjobbet också en positiv löneutveckling. När min årslön passerade $100 000 nådde jag ett mål jag haft sedan länge och kände mig rik. Och enligt vad jag lärt mig hade jag gjort allt rätt för att vara rik. Men när jag såg mig onkring förstod jag att det inte riktigt var så.

Särskilt tydligt var det på golfbanan dit mina golfkamrater anlände i nya Mercedesbilar från fina områden. Själv kom jag körande i en tio år gammal Volvo från ett medelklassområde. Tydligen var det något jag saknade så jag började söka efter vad det kunde vara.

...att jag förstod vad jag behövde göra,...

Sökandet tog mig till en bokhandel och där stod svaret klart och tydligt framför mig på en hylla:

What the rich teach their children about money, that the poor and middle class do not!

Svaret var undertiteln till boken Rich Dad Poor Dad av Robert Kiyosaki. Efter att ha läst den förstod jag att jag med min flytt utomlands också flyttat in i ett nytt ekonomiskt kontext. Jag behövde därför utveckla mitt tankesätt för att hänga med.

...satsade på personlig utveckling och hittade den digitala vägen...

Rich Dad Poor Dad blev den första i raden av böcker och övningar i Rich Dad’s sätt att tänka och agera när det gäller pengar och ekonomi. Samtidigt studerade jag vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm, där jag nådde en kandidatexamen i industriell ekonomi och produktion och en magisterexamen i tillämpad logistik.

Med nya färdigheter ville jag åka ut i världen på nytt men det visade sig vara mer utmanande än jag trott. De jobb jag hittade ledde inte dit jag ville, gav inte den tillfredsställelse jag sökte eller den typ av utmaningar jag var redo för. Värst var att jag lät det bryta ner den självbild som jag fick under åren utomlands och den har jag fått jobba hårt för att återuppbygga. Det lyckades till slut samtidigt jag kommit in på den digitala vägen och hittat både mig själv och min nisch.

... som jag följer med stor tillfredsställese och entusiasm!

Som entreprenör bygger jag en spännande framtid med aktiviteter som jag brinner för. Jag har möjlighet att jobba var jag vill, bestämma min lön och upplever stor frihet, inspiration och tillfredsställelse. Vilka aktiviteter det är återkommer jag till på olika sätt i min blogg, videos och inlägg på sociala media.

Med detta hoppas jag ha väckt ditt intresse för vad den digitala vägen skulle kunna betyda för dig. För att gå vidare rekommenderar jag att du trycker på knappen nedan och fyller i dina uppgifter. Du får då ta del av en presentation med min mentor som själv är ute på en spännande resa. Jag ser fram emot att välkomna dig till vår globala community och få vägleda och följa dig på din resa in i framtiden.