Gott Nytt År och allt det bästa för 2018!

Nyårsafton 2017 inleddes på bästa sätt med en skön powerwalk ner till hamnen i Kullavik. Med fräsch luft i lungorna och ny inspiration är det så dags för en summering av året som blivit mycket händelserikt år rent allmänt och väldigt bra för mig och familjen.

Att sätta mål har egentligen varit något av en dark horse i mitt liv eftersom jag från väldigt unga år alltid har fått höra att ”det får bli vad det blir”. Rådet jag fick var att se till att få ett jobb i ett säkert företag som ger hög lön och bra förmåner och sedan ordnar arbetsgivaren och staten resten. Det tänket må ha fungerat under industrialismens dagar när man ofta blev kvar på sin arbetsplats under hela sin yrkesverksamma tid.

Tyvärr har jag hållit fast vid ”det får bli vad det blir” tänket trots arbete och boende i 12 länder och närmare 30 flyttar. Tänket har jag för övrigt valt att kalla ”Doris Day syndromet” efter hennes hit ”Que sera sera”. Ett annat syndrom jag höll fast vid under lång tid var ”Paul Young syndromet” – ”Wherever I lay my hat, that’s my home” vilket var ett bra sätt att känna sig hemma under korta uppdrag på 2-3 månader.

Under 2017 nådde jag en punkt när det fick vara nog med rotlöshet och att låta andras viljor styra mitt liv. Med hjälp av kursen Mästaren med Mikael Arndt och the Six Figure Mentors med Jay Kubassek, Stuart Ross och deras team fick jag flera mål på plats och började arbeta på att uppnå dessa.

Ett av målen var att hitta den plats där vi trivs och känner oss hemma och sett till staden hade vi uppnått det målet redan förra nyåret i och med flytten till Göteborg. När det gäller del av staden känner vi oss fortfarande för men vi trivs fantastiskt bra i Kullavik och där vi firar in 2018 med stor tillförsikt och entusiasm.

Med den entusiasmen vill vi tillönska alla läsare ett riktigt Gott Nytt År och allt det bästa för 2018!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *